TREN22_white

Norges største møteplass for treningssenterbransjen

Takk for i år!

Takk til alle sponsorer, samarbeidspartnere, deltakere og andre bidragsytere for et vel gjennomført seminar.

Ønsker du å bli sponsor?

Norges største samlingspunkt for treningsbransjen er stedet for deg som ønsker å bygge merkevaren din og bli lagt merke til av målgruppen din. Ønsker du mer informasjon om seminaret og deltakelse, kan du kontakte oss på tren@credicare.no.

Hvem møter deg på bransjetreffet?

Som sponsor får du tilbringe to innholdsrike dager sammen med eiere, ledere, ansatte og andre leverandører i treningsbransjen. Siden starten i 2008 har antall deltakere både doblet og firdoblet seg. I 2019 hadde vi i overkant 300 deltakere. Uansett rolle, har alle deltakere til felles at de er aktive og interesserte i trening og folkehelse.

Program 2022

29. september

09.00
Registrering og åpning av messeområdet
10.00
Velkommen til TREN22
Jan Kaare Hellevang | CEO, CrediCare
10.30
Hvorfor er hverdagsledelse så viktig?

Morten Aa Djupvik | Norges Skiskytterforbund

Hva er “god” hverdagsledelse og hvorfor er det så viktig? Morten Aa Djupvik vil dele sine erfaringer som både tidligere trener og nå leder i Norges Skiskytterforbund, og gi råd til hvordan du som leder kan gripe fatt i en hverdag som er full av muligheter og utfordringer. I dette foredraget vil du få tipsene som kan gjøre hverdagsledelsen litt enklere, samtidig som du sikrer trivsel og godt arbeidsmiljø på ditt treningssenter.

 

11.15
Pause og lett servering
11.55
Riktig prising – hvilke strategier bør treningssenteret ditt velge?

Ragnhild Silkoset | Professor ved BI og UiT

En av de viktigste og vanskeligste beslutningene et treningssenter må treffe, er prising av sine tjenester. Prisjusteringer har direkte effekt på sentrenes lønnsomhet. Justerer du prisene for høyt, taper du kunder. Og priser du for lavt, mister du inntekter. Beslutninger på hva du gjør, tas ofte på grunnlag av magefølelse og tilfeldigheter. I dette foredraget vil Ragnhild veilede deg igjennom beslutningsgrunnlaget som en prisstrategi bygger på.

12.40
Kahoot
13.00
Lunsj og mingling med sponsorer i messeområdet
14.00
Diskusjonsforum: Prisstrategier for treningssenterbransjen

Diskusjonsforumet ledes av Ida Eliassen-Coker som er en erfaren debattleder, journalist og foredragsholder, som skal stille viktige og relevante problemstillinger knyttet til pris på medlemskap for bransjen. Hva mener de frittstående sentrene om “lokketilbud”, og har de store kjedene makt i markedet? Hvordan kan vi sette opp prisen? Dette og flere ting blir belyst og diskutert i en spennende debatt. 
 
Deltakere:  
- Hasse Hoftvedt, Eier av FX, Fitness Xpress.
- Henning Holm, Administrerende direktør i Roede AS.
- Mee Eline, bransjedirektør i Aktiv Helse i Virke
- Gaute Sandal, Director of Consumer, Insight & Technology i SATS  

14.50
Pause og mingling med sponsorer i messeområdet
15.15
Tiltak for utvikling av treningssenterbransjen

Mee Eline Eriksson | Bransjedirektør, Aktiv helse i Virke

Aktivitet på blå resept, - hvorfor, hvem og hvordan? Mee Eline peker på konkrete tiltak som kan optimalisere mulighetene for treningssenterbransjens utvikling og helseposisjon. Hun tar opp faktorer innen omdømme, helse og kompetanseutvikling.

15.40
Hvordan skape en god PT-business?

Espen Arntzen | Grunnlegger av AFPT

Alt avhenger av god økonomi. Uten dette vil ikke økt kompetanse, velfungerende systemer og annet være verdt noe. Espen forteller hvordan du kan kombinere sunn økonomi med økte krav fra trenere og markedet generelt, slik at du skaper en bærekraftig virksomhet. 

19.00
Festmiddag og underholdning

30. september

08.30
Messeområdet åpner
09.00
Velkommen dag 2

Olav Svarstad Haugland | Konferansier

09.10
Hvordan snu seg når man er på bunnen?

Daniel Grindeland | Profesjonell breaker

Daniel traff bunnen, men klarte å snu seg for og til slutt nå drømmen - å leve av dans. I dette inspirasjonsforedraget vil Daniel fortelle om sine veivalg fra oppveksten og frem til i dag. Daniel formidler ærlig og direkte, og vil gi råd til hvordan man personlig kan jobbe for å nå mål som skaper varig endring.

 

09.55
Pause og lett servering
10.20
Smart bruk av sosiale medier

Kristian L. Thomassen | Ekspert på markedsføring i sosiale medier

Sosiale medier er et av de beste verktøyene vi har til å yte eksemplarisk kundeservice og bygge et godt omdømme. Hvilke kanaler er riktig for ditt treningssenter, og hvordan når du ut til din målgruppe? Hva slags innhold er det egentlig som fungerer? Kristian gir sine beste tips til hva du må tenke på, og hvordan du enkelt kan sørge for å dele innhold som gjør deg attraktiv for målgruppen.

 

11.40
Bransjecase: Gym‘n Gaming

Kolbjørn A. Rydvang | Daglig leder ved Idrettssenteret

En rapport fra 2020 viser at 86% av dagens unge mellom 9 og 18 år spiller dataspill. Det skal være like naturlig for barn og unge å være fysisk aktiv som å game. Hvordan kan bransjen kombinere dataspill og fysisk aktivitet? Kolbjørn A.
Rydvang forteller hvordan Idrettssenteret i Sogndal har skapt et attraktivt tilbud blant barn og unge, og hvilke suksessfaktorer som har vært viktige for etableringen av konseptet.
 

12.10
Treningssenterbransjen - en arena for folkehelse?

Christina Gjestvang | Forsker ved NIH

Treningssenterbransjen kan bidra til økt fysisk aktivitet i befolkningen, men forskning viser at over halvparten av nye treningssentermedlemmer faller fra bare få måneder etter oppstart. Hva kjennetegner de som klarer og ikke klarer å opprettholde trening over tid? Hva slags miljøskapende og psykososiale faktorer bør bransjen ha fokus på for at flere opprettholder et aktivt liv? Folkehelsen vil få et løft om vi kan lære av de som ikke dropper ut.

13.00
Lunsj og hjemreise

Foredragsholdere

Olav Svarstad
Haugland
Konferansier

Olav Svarstad Haugland er en allsidig komiker som siden 2009 har gjort seg bemerket på humorscener over hele Norge, både som standupkomiker og som improvisator i supergruppen BMI – Bare Moro Impro. I tillegg har Haugland blant annet vært med i to kritikerroste Julelatter-oppsetninger i 2014 og 2016, og i NRK-serien «BMI – Turné». 

 

Morten
Aa Djupvik
Generalsektretær, Norges Skiskytterforbund

Morten Aa Djupvik har et brennende engasjement for idrett og har lang erfaring fra toppstillinger innen langrenn, skiskyting og fotball. Han har erfaring som landslagstrener, pedagog og ekspertkommentator. Etter flere år som landslagssjef ble han fra 2020 generalsekretær for skiskytterne.

Ragnhild
Silkoset
Professor ved BI og UiT

Ragnhild Silkoset er professor i markedsføring ved Handelshøyskolen BI og UiT, samt leder av firmaet prisbeslutninger.no. Silkoset er en av landets fremste fagpersoner innenfor prisstrategier og har mange års erfaring med formidling, forskning og bedriftsrådgivning innenfor temaer om prisbeslutninger. Boken hennes “Pris: En håndbok i prisbeslutninger” fikk stipend av Det faglitterære fond.

Ida
Eliassen-Coker
Redaktør, magasinet ALTSÅ

Ida Eliassen-Coker er gründer og sjefredaktør for magasinet ALTSÅ, som ble kåret til Årets magasin i 2021. Hun har lang erfaring innen journalistikk, ledelse og kommunikasjon. Kombinert med dette er hun også en dreven debattleder, som er klar for å engasjere i debatten om pris på medlemskap til treningssenterbransjen.

Mee Eline
Eriksson
Bransjedirektør, Aktiv helse i Virke

Mee Eline Eriksson er bransjedirektør for Aktiv helse i Virke. Hun er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo, og har tidligere jobbet i kommunal- og regionaldepartementet med næringsrettede virkemidler.

Espen
Arntzen
Grunnlegger av AFPT

Espen Arntzen er grunnlegger av AFPT og har over 30 års erfaring fra treningsbransjen som både treningsveileder, personlig trener og daglig leder. Han har jobbet som kurs- og foredragsholder i inn- og utland siden 1994., Han innehar en rekke internasjonale sertifisereringer og utdannelser innen ernæring og coaching.

Daniel Grindeland
(Foto: Thor Brødreskift)
Profesjonell breaker

Daniel Grindeland startet med Breaking i 2005, og har siden vunnet flere konkurranser og priser for sitt engasjement som danser både kommersielt og kunstnerisk. Grindeland er flere ganger Norgesmester, vunnet Raw Circles Europe, 14. plass i VM, og førsteplass i Mitt Dansecrew på TV2 – for å nevne noe. Han brenner for å spre dansen og har holdt flere danseworkshop rundt om i verden. Nå satser han for fullt mot OL-gull i 2024.

Kristian Thomassen
Foto: Kjell Inge Søreide
Ekspert på markedsføring i sosiale medier

Kristian er gründer og eier av Falk Media AS. I flere år har han hjulpet bedrifter med digital markedsføring, og han har en entusiastisk interesse for faget. Kristian jobber også som vikarlærer og gjesteforeleser for digital markedsføring på Noroff i Kristiansand, i tillegg til å drive podkasten “Helt på Nett”.

Kolbjørn
A. Rydvang
Daglig leder ved Idrettssenteret

Kolbjørn har jobbet i treningsbransjen siden 1990. Fra 2002 har han vært daglig leder for Idrettssenteret AS. Kolbjørn er utviklingsorientert og har satt flere konsepter til live innen trening og helse igjennom sine 32 år i bransjen. Et av de siste konseptene er etableringen av gaming og e-sportssenteret GG Sogndal og konseptet “Gym `n Gaming".

Christina
Gjestvang
Forsker ved NIH

Christina Gjestvang har en doktorgrad fra Institutt for idrettsmedisinske fag ved Norges idrettshøgskole (NIH). Hennes doktorgradsprosjekt "Treningssenterbransjen – en arena for folkehelse?" hadde til hensikt å kartlegge ulike faktorer som har betydning for hvorfor noen klarer, eller ikke klarer å opprettholde trening over tid. Christina har jobbet over 14 år i treningssenterbransjen både som personlig trener og gruppeinstruktør, og brenner for at flere skal kjenne på aktivitetsglede. I 2020 fikk hun NIHs formidlingspris for sitt engasjement rundt formidling av forskning til allmennheten.

Hva er TREN?

TREN-seminaret så dagens lys på et lite konferanserom på Gardermoen i 2008. CrediCare inviterte den gang et knippe senterledere og ansatte til en samling for å møtes og bli kjent. Siden den gang har arrangementet mangedoblet seg flere ganger i løpet av de siste 12 årene. Nå møtes flere hundre ansatte, ledere og eiere fra treningssenter og -kjeder over hele landet, på et av Norges største konferansehoteller på Gardermoen.


Hvert år jobber vi med å arrangere Norges beste samling for treningssenterbransjen. Vi setter tema hvert år, som for eksempel fremtidens treningssenter, omdømme og senterdrift. Vi inviterer eksperter, dyktige inspiratorer og formidlere knyttet til temaene.

Konferansierer som NRK-profil Live Nelvik, humordronning Else Kåss Furuseth, og komiker Jonna Støme har loset oss gjennom programmer med flere anerkjente navn på plakaten. Treningslege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle, tekstdoktor Christine Calvert, trenings- og organisasjonsrådgiver Kristin Øygard, sosiale medier-guru Ida Aalen og Kjetil Andre Aamodt har alle figuert på TREN-scenen.

Hvert år inviterer vi flere og flere produkt- og utstyrsleverandører til arrangementet. I messeområdet finner du opptil 20 sponsorer som gjerne viser frem det nyeste nye av produkter og utstyr. Som en del av arrangementet inngår også en tre-retters festmiddag og underholdning som setter en flott ramme og atmosfære på kvelden.

I 2020 arrangerte vi historiens første digitale TREN-seminar. I et eget digitalt univers kunne alle deltakere besøke våre stands digitalt, laste ned informasjonsbrosjyrer og se videoer, i tillegg til å chatte med alle deltakere og sponsorer.